Sunday, October 23, 2016

BELAJAR KOD HTML

Ini adalah blog untuk menjual produk bundle milik sendiri.Banyak sangat barang-barang lama yang tidak digunakan (unused product). Dulu, isteri selalu beri kepada sesiapa saja yang berminat.



PERNIAGAAN AFFILIATE ATAU DROPSHIP ADALAH SUATU PERNIAGAAN YANG MUDAH DILAKSANAKAN

Saturday, January 26, 2008

NUKILAN RASA

Para sahabat sekalian,

Saya sekarang sudah pun mencapai usia 50 tahun ( dah nak jadi warga emas). Sebagai seorang anggota kerajaan, pendapatan bulanan adalah mencukupi (mencecah RM3,000 sebulan).Memiliki seorang isteri ( 3 lagi tak payah lah ...) yang penyayang dan amat memahami penghidupan suaminya yang suka mencari sesuatu yang unik untuk dilakukan (terutamanya dalam usia yang makin lanjut). Anak ada 3 orang ...semuanya lelaki. Anak yang sulung (bekas pelajar sekolah SBP di teluk Intan)study di UiTM dalam bidang kegemarannya iaitu arkitek. Bercita-cita nak jadi arkitek terkenal Malaysia suatu hari nanti. (Moga-moga tercapai cita-citanya)

Anak yang kedua belajar di sekolah SBP (sekarang Tingkatan 5) minat pidato (mungkin nak jadi ahli politik). Cita-cita asal nak jadi interior designer (minat hias-hias rumah). Yang ketiga masih di Tahun 5. Minat sukan bagai nak gila. Semua nak main ... lastly semua tak pandai. Macam-macam perangai anak-anak.

Dalam mengejar usia perkhidmatan yang semakin hampir ke penghujung ( enam tahun lagi kalau dipanjangkan umur oleh Allah swt) saya terfikir apa yang saya akan buat. Terbayang betapa bosannya nanti duduk di rumah (isteri masih kerja lagi). Lalu saya terfikir baiklah berniaga (kecik-kecik pun tak ape asal jangan boring duduk dirumah atau sembang-sembang di kedai kopi macam orang pencen yang selalu dok buat). Apa perniagaan nak buat? Risiko dalam perniagaan banyak. Jadi pilihan saya ialah BERNIAGA PREPAID .........DIHUJUNG JARI SAJA.

Kita boleh buat amal jariah bila berniaga prepaid ni. Sebab apa saya kata macam tu. Sekarang ni member pejabat tak payah lagi nak keluar cari kad prepaid di kedai. Tengah-tengah malam pun mereka tak perlu keluar rumah untuk beli topup prepaid (isteri pun tak berapa nak percaya kalau keluar malam). Jadi, kita dah selamatkan suami-isteri dari bergaduh kerana nak topup prepaid. Kita nak guna prepaid pun senang ... hantar SMS saja dah reload. Dah tua-tua ni fikir yang senang-senang dan mudah...tak payah cari yang susah-susah. Urusan bank juga tak susah... Daftar Maybank2u ....selesai masalah. Anak minta bank in duit tengah malam pun tak kisah (janji dalam bank ada duit la..) Reload modal prepaid pun guna Maybank2u. Kan senang...
Ini bila nak pencen nampak dah tension. Penyakit pun datang lagi karut.

Itulah yang saya sedang mulakan sekarang.MARI LA KITA MENIAGA PREPAID.

TAK SUSAH PUN .....

lAYARI LAMAN WEB BERIKUT:
http://Prepaid4U.Net/?id=anakpetani
atau,
http://mastereload.biz/?zulia62gk



MENJANA PENDAPATAN DENGAN HANDPHONE

26 January, 2008

Hello & salam sejahtera!

Hai, nama saya Zulia,

Anda boleh mendaftar disini percuma bagi mengetahui bonus plan, keuntungan produk dan lain lain. Jika berminat, anda boleh upgrade menjadi Agen MasterEload menerusi website ini. Dengan bayaran RM58 kepada saya atau admin website ini, dalam beberapa minit anda boleh menjual atau mengunakan reload prepaid anda dengan sms. Sila baca FAQs jika masih kurang faham tentang konsep perniagaan ini atau bertanya di ruangan Forum. MasterEload.Biz.

DAFTAR PERCUMA SEKARANG?

Salam Usahawan dari saya
Zulia
0195497164
http://mastereload.biz/?zulia62gk
Email Saya


PELUANG MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

POHON DIBACA DAN DIFIKIRKAN...........

Versi Bahasa Melayu: http://Prepaid4U.Net/?id=anakpetani
English Version: http://Prepaid4U.Net/eindex.php?id=anakpetani
Chinese Version: http://Prepaid4U.Net/cindex.php?id=anakpetani

Product-product MyMode

AFFILIATE KLIKJER.COM AFFILIATE EQORBAN

Maxis (017 & 012) Reload Card

RM 10.00
RM 30.00
RM 60.00
ELoad:
RM 5-100

Celcom (013 & 019)Reload Card

RM 10.00
RM 20.00
RM 30.00
RM 50.00
RM 230

Product syarikat bertambah dari masa ke semasa mengikut keperluan. Setiap agent akan diberi makluman tentang perkara ini sekiranya terdapat product baru. Para Agent juga boleh memeriksa sendiri di laman web rasmi syarikat di http://www.mymode.com.my untuk maklumat-maklumat terkini. Kami di Prepaid4U.Net akan mengupdate status berkenaan dari masa kesemasa.


Kenapa anda perlu menjadi Agent Mymode?

1. Gunakan apa yang anda guna sekarang dan tukarkan kepada wang!

Cuba kita fikirkan, alangkah ruginya anda reload prepaid anda setiap bulan tetapi apa yang anda dapat? Cukup kah dengan hanya boleh menggunakan talian sahaja? Tidakkah anda mahu lakukan perkara yang sama tetapi berpeluang mendapat pendapatan yang lumayan sehingga boleh ke angka juta? Bezanya hanya satu, tukarkan tempat anda membeli sekarang dikedai dan beli terus dari SMS sahaja. Ianya bertambah mudah dari cara sekarang dan tiada sebab anda harus menolaknya. Bagaimana dengan isteri anda? kekasih? rakan-rakan terdekat? ibu bapa yang menggunakan prepaid ini? Kenapa mereka tidak boleh membeli top-up card dengan anda?

2. Mudah sangat! Semua orang boleh buat

Amat mudah untuk dijalankan. Anda hanya perlu tahu guna SMS untuk jalankan perniagaan ini. Tiada barang yang perlu dibungkus dan diposkan untuk dijual kerana produk ialah nombor pin dan serial sahaja yang boleh dihantar dengan SMS.

Boleh dijalankan dimana sahaja asal ada talian. Tidak perlu pejabat, kiosk untuk jual prepaid dan sebarang premis.

Kemudahan order reload hanya dengan SMS. Jika prepaid anda habis ditengah malam dan kedai sudah tutup, dimana anda harus dapatkan reload anda? SMS sahaja dan anda akan segera dapat nombor reload anda! Kenapa harus buat yang susah sedangkan ada yang mudah? Segalanya auto dimana segala urusan yang anda lakukan dari SMS akan terus dapat dilihat diinternet iaitu di online akaun anda. Anda juga boleh melihat network anda, bonus anda dll.

3. Murah sangat! Tiada risiko

Jika nak dikatakan rugi, anda hanya ada risiko RM54 sahaja! Itupun setelah anda membeli reload walaupun tanpa sebarang penajaan dengan Rm11 tersebut kerana anda perolehi diskaun. Adakah anda rasa RM54 terlalu besar untuk mulakan satu perniagaan yang berpotensi besar? Walaupun jumlah bayaran permulaan adalah RM65, RM11 adalah untuk anda membeli reload yang sememangnya anda beli juga setiap bulan. Ini bukan dikira modal atau kerugian walaupun anda tidak berjaya dalam perniagaan ini. Jadi apa yang anda takutkan?

4. Kenapa harus kayakan orang lain? Baik kayakan diri sendiri!

Tahukah anda pekedai yang menjual reload boleh mendapat keuntungan yang banyak dari jualan prepaid mereka sehingga ada yang masih boleh berikan rebate kepada anda. Kenapa tidak diagihkan keuntungan tersebut kepada pengguna prepaid sendiri? Kita pengguna prepaid (13.6 juta) adalah satu jumlah yang besar. Kita semua perlu bersatu menjadi pengguna bijak dan kayakan diri sendiri bukan orang lain. Wariskan kepada keluarga anda harta yang bermula dari RM41 tersebut. Bayangkan setiap kali pengguna seramai ini yang sekian hari bertambah reload prepaid setiap bulan dan kita mendapat keuntungan juga setiap bulan! Anda fikirkanlah sendiri adakah dengan menyertai perniagaan ini satu kerugian atau keuntungan?

5. Persaingan

Persaingan amat kecil. Walaupun perniagaan ini berbentuk networking tetapi jika anda lihat perniagaan Network Marketing lain kebanyakannya berasaskan produk berbentuk makanan kesihatan. Kini sudah terlalu banyak sehingga ada yang tidak kuat semangat dia mahu taja orang akhirnya dia pula yang ditaja orang. Syarikat Network Marketing yang tumbuh bagai cendawan merumitkan lagi usaha pemasaran dan jika ahli tidak bijak akan menghadapi masalah.

Tidakkah anda fikir semua ahli perniagaan lain juga menggunakan hand phone? Jika anda mahu menjual makanan kesihatan A, orang juga berkata "Akupun jual makanan A jugak". Jika anda jual prepaid orang akan berkata "Akupun guna prepaid tapi beli kat kedai, tak rugi masuk ni boleh buat duit lagi".

Produk prepaid tiada konflik dengan produk kesihatan. Bayangkan ahli perniagaan tentu menggunakan banyak prepaid kerana sering membuat panggilan dan SMS. Alangkah ruginya mereka jika tidak membeli prepaid cara SMS dan kaut keuntungan lain.

Layari laman web berikut:

Versi Bahasa Melayu: http://Prepaid4U.Net/?id=anakpetani
English Version: http://Prepaid4U.Net/eindex.php?id=anakpetani
Chinese Version: http://Prepaid4U.Net/cindex.php?id=anakpetani